HCP:s policy gällande kunders och samarbetspartners personuppgifter

Allmän information

I denna sekretesspolicy kan du läsa mer om hur HCP behandlar personuppgifter och informationskapslar (cookies).
Personliga data innefattar information som rör en identifierad eller identifierbar fysisk person. Personliga data innehåller information som kundernas kontaktinformation, sökbeteende och köphistorik.
En informationskapsel (cookie) är en liten textfil som sparas i datorn när du besöker HCP:s webbplats. En informationskapsel används till att spåra vilka av våra hemsidor du besöker och hur länge, men ger oss ingen information om vem du är.

Vilka personliga data tar HCP del av?

HCP samlar endast in personuppgifter i följande fall:
– Lagstadgad dokumentation gällande redovisning och beskattning, samt till reklamationsärenden som kan uppstå om du har köpt maskiner/produkter från HCP.
När du besöker HCP:s webbsida samlas information in om din IP-adress, din webbläsare samt vilka av våra webbsidor du besöker och när du besöker dem.
Om du inte vill att HCP behandlar dina personuppgifter kan det hindra köp av varor eller tjänster från oss.

Vad används personuppgifterna till?

HCP använder dina data till att genomföra våra avtal med dig.
Information om din aktivitet på vår hemsida används endast till att ta fram statistik, som bland annat kan användas till att förbättra uppbyggnaden av vår hemsida och därmed användarupplevelsen på den.
HCP behandlar bara uppgifter för att kunna uppfylla våra skyldigheter gentemot dig som avtalspart.

Till vem lämnar HCP ut personuppgifter?

De personuppgifter som du lämnar till HCP använder vi till att genomföra avtalet med dig, och vi lämnar inte ut informationen såvida detta inte ingår i avtalet med dig. Till exempel, om du får en garanti från tillverkaren gällande köpet i samband med ett varuköp hos oss, så uppges information om ditt namn, din adress och ditt köp till tillverkaren. Tillverkaren använder denna information till att upprätta garantin hos sig. Om du senare vill utnyttja garantin brukar det vanligtvis leda till att relevanta delar av din kontaktinformation, köphistorik, samt orsaken till utnyttjandet av garantibestämmelsen ska överlämnas till tillverkaren av den produkt som garantin gäller. Vissa, men inte alla tillverkare av våra produkter, har sin bas inom EU.
Ett annat exempel är finansiering. Om du i samband med köp hos oss vill undersöka möjligheterna till leasing, kan HCP, som en del av avtalet med dig, förmedla information från ett preliminärt köpeavtal till det eller de leasingföretag som vi samarbetar med.
Utöver detta vidarebefordras inte dina personliga data, och dina personliga data kommer aldrig säljas till tredje part.

Hur skyddas dina data?

HCP har en skyldighet att skydda dina data. HCP vidtar säkerhetsåtgärder för att förhindra att personuppgifter förstörs, förloras eller försämras, samt för att förhindra att de kommer till kännedom för obehöriga, missbrukas eller på annat sätt behandlas i strid mot lagen.
Detta inbegriper även att data korrigeras, om vi upptäcker fel i dina data, samt att datan tas bort när vi inte längre är förpliktigade att spara den och den heller inte längre är relevant – vanligtvis fem till sju år efter att handeln upphört.

Särskild information om cookies

Informationskapslar (cookies) används till att förbättra vår webbplats och din användarupplevelse på hemsidan.
På webbplatsen används cookies från Google Analytics för att mäta trafiken på hemsidan.
Du kan välja bort informationskapslar (cookies) från Google Analytics här: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Det finns inte någon personlig information lagrad i våra informationskapslar (cookies), och de innehåller inte virus.
Genom att använda hemsidan godkänner du HCP:s användning av informationskapslar (cookies). Informationskapslarna tas bort några månader efter ditt sista besök.
Om du vill ta bort eller blockera informationskapslar kan du använda dig av instruktionerna nedan:
http://minecookies.org/cookiehandtering

Dina rättigheter

Du har alltid möjlighet att ta reda på vilken information som vi har registrerat gällande dig, samt få en kopia av datan, i tillämpliga fall. Dessutom kan du enligt dataskyddsförordningen kräva att felaktig information rättas, ha invändningar mot behandling, eller få din information begränsad eller borttagen, förutsatt att vi inte är förpliktigade att behandla den.
Om du har frågor gällande HCP:s behandling av data, användandet av informationskapslar (cookies) på vår hemsida, eller vill få mer information, kan du kontakta HCP via telefon, e-post eller post. Kontaktinformation hittar du här på hemsidan:
https://www.hcpetersen.se/kontakt-os/hitta-oss.html
Vill du, efter att ha kontaktat HCP, framföra klagomål gällande företagets behandling av dina personliga data, har du rätt att skicka in ett klagomål till Datainspektionen.

Ägarinformation

H.C. Petersen Sverige AB
Ansager Landevej 11
7200 Grindsted
Tel: + 46 (0)42-575 68

Prenumerera på nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om våra produkter och aktiviteter

Registrera dig här

Hitta din återförsäljare

Sök återförsäljare i hela Sverige

Sök lokalt